Folge uns

Sei nicht schüchtern, melde dich. Wir lieben es interessante Leute zu treffen und neue Freunde zu finden.

Churchtown // Scullion Architects

 

Text description provided by the architects.

On this extension to a 1930s house, the existing kitchen was located in a utilitarian dark corner of the original ground floor. Our objective was to reposition the kitchen in a manner that reflected its centrality to family life.Previously, the entrance hallway was cluttered. We enhanced the space by lining the walls with wainscoting and extending through an oak lined lobby, concealing a bar.

In the view ahead, terrazzo steps lead to a generous dining room. The view to the garden overlooks a circular dining area wrapped with curved glass. High clerestory windows bring sunlight in until afternoon, and open to exhaust warm air in summer. Inside new oak joinery conceals the appliances, pantry and utility door, while white terrazzo forms work surfaces and protective wall linings. In re-planning the home, the kitchen is now at the heart of family life whilst the original house is renewed and given space to breathe and be valued..

Churchtown Gallery

The post Churchtown // Scullion Architects appeared first on Journal.

BAUBIBLE TEST