Folge uns

Sei nicht schüchtern, melde dich. Wir lieben es interessante Leute zu treffen und neue Freunde zu finden.

Atrium House // via.

Text description provided by the architects.

Nestled near the village of Lung Tin Tsuen, Atrium House blends heritage and modernity in the context of Yuen Long.
The design reimagines Chinese vernacular architecture to derive a new archetype for shared living.
“Yishe”, the social club for the residential complex, gathers inspiration from historic courtyard houses.
A series of brick-clad pavilions wraparound a central pool to evoke poetic calmness.

© via.

© via.

© via.

© via.

Designed to be multi-functional, pavilions house various cultural and wellness amenities of the club, anchored by a timber-clad tea salon in a veranda setting.
As a nod to the architectural history of Yuen Long, Chinese blue bricks were used to form the carefully-orchestrated volumes, which create a network of pathways reminiscent of ancient hutongs.

© via.

© via.

© via.

© via.

The grand entrance features soaring timber gates framed by angular brick walls, as well as a gradient “shadow wall” composed from hundreds of hand-assembled metal plates that were crafted to recall traditional roof tiles..

© via.

© via.

© via.

© via.

Atrium House Gallery

The post Atrium House // via. appeared first on Journal.

BAUBIBLE TEST